Spravte si Oktoberfest doma s darčekovou debnou Pivkár

darcekova-debna-pivo

Každý pivár by aspoň raz v živote chcel zažiť najväčší pivný festival na svete - Oktoberfest. Tento festival piva sa každoročne koná v Mníchove a zúčastňuje sa ho okolo 6 000 000 ľudí. Vy si však môžete pripraviť vlastný Oktoberfest doma. Ako na to?

Čo je Oktoberfest?

Oktoberfest vznikol 12. októbra 1810 v Bavorsku na počesť svadby Ľudovíta I. a princeznej Theresy von Sachsen-Hildburghausen. Na mieste kde sa aj v dnešnej dobe odohráva Oktoberfest sa konala svadobná hostina a dostihy koní. Októbrové slávnosti sa konali aj v nasledovných rokoch na počesť výročia svadby. Stávali sa čoraz obľúbenejšími, až sa stali najväčšou ľudovou slávnosťou vo svete. V súčasnosti sa Oktoberfestu zúčastňujú milióny ľudí z celého sveta.

V obrovskom areáli sa počas Oktoberfestu nachádza až 14 stanov s veľkou kapacitou (do niektorých zmestí okolo 10 000 ľudí). V stanoch sa podávajú rôzne druhy piva so všelijakými pochutinami.

Oktoberfest je o zábave

Na Oktoberfeste sa chce každý najmä poriadne odviazať a zabaviť sa. To sa vám môže podariť ak si ho spravíte doma aj vďaka darčekovým debnám od WauBoxu. Debnu dostanete s páčidlom a pri samotnom otváraní debny sa poriadne nasmejete. Je možné, že debnu pri otváraní zničíte ale práve na to je určená. A to sa zábava ešte len začína.

Darčeková debna Pivkár

Základom Oktoberfestu je pivo. A to je aj hlavnou ingredienciou darčekovej debny Pivkár. Okrem zážitku z vypáčenia sa táto debna hodí na domáci Oktoberfest aj svojim obsahom. Špeciálne na Oktoberfest varia niektoré pivovary silnejšie tmavé pivá. Práve takým je aj pivo Pivo St. Bernardus Abt s obsahom alkoholu až 10%. V debni si ďalej nájdete polotmavé pivo Leffe Radieuse, ktoré svojim jantárovo červeným sfarbením a čerešňovo-ovocnou chuťou môže pripomínať Portské víno. Ak máte predsa len radšej svetlé pivá, určite si pochutíte tiež. Svetlé pivá Westmalle Tripel a Corsendonk Angus vás potešia chuťou ale aj bohatou penou pri ktorej budete mať pocit, že vám pivo bolo práve čerstvo načapované.

K správnemu Oktoberfestu určite patria aj dámy. Tie ktoré neobľubujú horkosť piva poteší pivo Lindemans Kriek s čerešňovou príchuťou. Jeho chuť je zvýraznená ovocnou šťavou, vďaka čomu je toto pivo veľmi svieže.

Občerstvenie na Oktoberfest

Žiadna poriadna oslava Oktoberfestu sa nezaobíde bez poriadneho občerstvenia. Na domáci Oktoberfest odporúčame nakúpiť poriadnu zásobu klobások. Ako pripraviť typickú klobásu z Oktoberfestu?  Potrebovať budete:

  • Rascu
  • Cibuľu
  • Horčičné semienka
  • Koriander
  • Strúčiky cesnaku
  • Pivo
  • Maslo
  • Čerstvé klobásy
  • Žemle, chlieb alebo rožky

Najskôr jemne opečte nakrájanú cibuľu na masle. Následne ju zalejte pivom a pridajte cesnak, všetko korenie a klobásy. Klobásy podusíte vo vytvorenej zmesi, čím absorbujú do seba lahodnú príchuť piva. Potom už len všetko naložte do pečiva, pridajte trochu horčice a môžete servírovať.

darčekovej debni Pivkár nájdete aj pochutiny, ktorými veľmi rýchlo doplníte občerstvenie na vašom Oktoberfeste. Keby vám popri dobrom pivku vyhladlo, pripraviť môžete jednohubky s jeleňou terinou. Túto francúzsku paštétu s veľkými kusmi mäsa stačí podávať s bagetou a pre zmenu chutí môžete pridať aj vynikajúcu baklažánovú tapenádu. Oriešky, či olivy sa hodia na každú oslavu a pre tých ktorým viac ulahodíte sladkým môžete ponúknuť horkú čokoládu s pomarančovou náplňou alebo marhuľové chutney s perníkovým korením.