Darček pre muža k narodeniu dieťaťa

darcek-pre-muza-narodenie_2Narodenie dieťaťa patrí k najpamätnejším dňom v živote oboch rodičov. Mnohí oteckovia tento deň zvyknú aj náležite osláviť. Chceli by ste novopečenému oteckovi zablahoželať, ale nenapadá vás originálny darček? Tu je pre vás pár tipov, ktoré čerstvého otca určite potešia ale aj pobavia:

Darčeková debna s páčidlom


Darčekové koše nikoho neurazia, ako ich však povýšiť na zaujímavejší level? Skúste darčekovú debnu s páčidlom. Vybrať si môžete z rôznych druhov debien, podľa toho čo má rád nový otecko. Debny sú pre milovníkov rumu, whiskey ale aj borovičky alebo slivovice. Nájdu sa aj kombinácie pre vinárov alebo pivárov.

Čím sa takáto debna odlišuje od tradičných darčekových košov? Otecko si totiž bude musieť vyskúšať svoju šikovnosť. Debna sa nedá len tak jednoducho otvoriť ale je potrebné ju vypáčiť. Už len jej samotné otváranie bude teda zábavné nie len pre otecka, ale aj pre všetkých jeho gratulantov.

Čo darčeková debna obsahuje? Okrem štýlového obalu v podobe drevenej debny a páčidla, ktorým sa otvára stojí za to aj jej obsah. Každá debna obsahuje fľašu alkoholu, ktorú si sami vyberiete. Na zapitie potomka predsa je potrebná poriadna fľaša. Ďalej sú v debne rôzne druhy slaných aj sladkých pochutín. Práve tie môžu čerstvého otecka zachrániť ak na oslavu dieťaťa kvôli stresom nestihol nakúpiť. Taktiež môžu byť núdzovým riešením na prežitie počas pobytu jeho polovičky v nemocnici.

Medzi slané pochutiny patria napríklad pečené chlebové plátky, jelenia terina s koňakom, zelené olivy bez kôstky v slanom náleve alebo arašidy. K výberu sladkého patria napr. horké čokolády s vysokým obsahom kakaa alebo marhuľové chutney s perníkovým korením.

Vtipné tričká pre otca aj dieťa


Ak chcete nového otecka pobaviť, nechajte mu vyrobiť tričko s vtipnou potlačou. Rovnaké tričko alebo dupačky pripravte aj pre novonarodené dieťa. Pri malom dieťati je aj tak vysoká pravdepodobnosť, že otecka často zababre a tak sa mu nejaké to tričko navyše určite bude hodiť. Ak nechcete aby sa mamička cítila vyčlenená, môžete pripraviť tričko aj pre ňu. Pokiaľ je váš kamarát aj športovým fanúšikom, môžete mu pripraviť aj takýto rodinný set dresov jeho obľúbeného tímu.

Slúchadlá, ktoré rušia hluk

Je veľmi pravdepodobné, že pri novorodencovi si rodičia veľa pokoja neužijú. Venujte preto čerstvému oteckovi slúchadlá, ktoré rušia hluk. Pri práci z domu, alebo pozeraní filmov ich určite počas prvých rokov života svojho dieťaťa neraz ocení.