Ako vybrať dokonalé zážitkové darčeky?

zazitkovy-darcek_1

Éra materialistických darčekov pomaly upadá a mnohí ľudia uprednostnia dobrý zážitok pred ďalšou zbytočnosťou, ktorú založia niekde do poličky. Všeobecne mnohí miléniáli radšej investujú aj svoje peniaze do cestovania ako do nového televízora, či drahej kabelky. Ako však nájsť dokonalé zážitkové darčeky a dať zbohom materiálnym zbytočnostiam?

Výhody zážitkových darčekov

Ak rozmýšľate prečo kúpiť zážitkový darček, tu je pre vás niekoľko dôvodov:

  • Zážitky sú na celý život – či kúpite nejakú elektroniku, oblečenie alebo kozmetiku, každá z tých vecí bude po čase nahradená niečím novším. Jedinečný zážitok však zostane v pamäti navždy.
  • Silnejšie puto – bez ohľadu na to, či zážitok absolvuje s darcom sa vytvára spojenie medzi darcom a obdarovaným. Zážitkové dary rezonujú silnejšie na emocionálnej úrovni a preto sa vytvára silnejšie puto.
  • Nezapadnú prachom – všelijaké sošky a iné maličkosti nakúpené z núdze často na policiach zapadajú prachom. Zážitky takto nikdy nezapadnú, jediné čo môže skončiť v poličke je zarámovaná fotka z dňa plného skvelých zážitkov.
  • Darček na poslednú chvíľu, ktorý vybavíte aj z domu – táto výhoda je aj pre darcu. Pri výbere zážitkových darčekov nemusíte nikam chodiť. Na internete nájdete širokú ponuku z ktorej si stačí vybrať.

Čo zvážiť pred výberom zážitkových darčekov

Pred výberom konkrétneho zážitkového darčeku odporúčame zvážiť nasledovné:

  • Na akú príležitosť vyberáte darček – ako prvé sa vždy zamyslite nad príležitosťou. Výhoda zážitkových darčekov však je, že možností máte toľko, že určite nájdete vhodný darček. Zážitky potešia rovnako kamarátov na narodeniny ako aj svadobné dary pre páry.
  • Čo baví človeka, ktorého chcete obdarovať. Zamyslieť sa nad tým čo má daný človek rád, by malo byť štandardom pri výbere každého darčeka. Pri tých zážitkových odporúčame premýšľať intenzívne, aby ste vybrali niečo, čo naozaj poteší a neprinesie stres.
  • Rozpočet – nevyhnutnou súčasťou je aj stanovenie rozpočtu, ktorý chcete na darček minúť. Ak vyberiete drahší darček, zvážte aj možnosť spojiť svoj rozpočet s viacerými ľuďmi.

Výber dokonalého darčeku

Čo by mal ešte spĺňať dokonalý zážitkový darček? Napríklad nasledovné:

  • Flexibilita – pokúste sa vybrať darček, ktorý nie je na konkrétny dátum. Oslávenec už vtedy môže mať plány a preto je lepšie vyberať zážitky, kde si dátum môže sám zvoliť až obdarovaný.
  • Originalita – vyberte naozaj jedinečný zážitok, ktorý šitý na mieru obdarovanému.

Tip na originálny zážitkový darček

Máme pre vás aj tip na skvelý darček, ktorý je mixom zážitku ale oslávenec predsa len dostane aj niečo materiálne. Darčeková debna WauBox najskôr obdarovaného zabaví jedinečným otváraním. Človek len tak rýchlo nezabudne na veľkú drevenú debnu z ktorej musí svoj darček vypáčiť. Obsah debny určite nezapadne prachom, nakoľko sa v debne nachádzajú vynikajúce slané aj sladké pochutiny, ktoré ocení každý gurmán. Fľaša exkluzívneho alkoholu sa tiež bude hodiť ako prípitok k mnohým príležitostiam.