6 tipov ako darovať darčeky

dat-darcek

Darček môže spôsobiť veľkú radosť a ukázať obdarovanému, že ho poznáte a chcete potešiť ale na druhej strane, zlý darček môže spôsobiť aj trápne situácie. Hľadať darček na poslednú chvíľu náhodným blúdením po nákupnom centre je najhorším spôsobom ako nájsť dobrý darček. Podľa čoho teda vyberať darčeky?

Darčeky podľa záujmov

Záľuby vašich priateľov, či rodiny vás môžu zaviesť správnym smerom pri výbere ideálneho darčeku.  Ak je niekto milovníkom vína, golfu, či zberateľom niečoho zaujímavého, pokúste sa kúpiť niečo čo využije pri svojich záujmoch. Nevyberajte však prvoplánové darčeky, snažte sa objaviť napr. kúsky, ktoré ešte vo svojej zbierke mať nebude.

Darčeky podľa astrológie či dátumu narodenia

Darčeky môžete vyberať aj podľa astrologického znamenia. Pozrite si charakteristiky jednotlivých znamení a pokúste sa vybrať niečo podľa nich.

Zaujímavým spôsobom ako niekoho obdarovať je aj výber darčeku podľa dátumu narodenia. K jednotlivým mesiacom narodenia sú pridelené napríklad rôzne kamene. Hovorí sa, že nosenie takéhoto kameňa by malo prinášať šťastie, zdravie a prosperitu. Vyberte tak napr. šperk s kameňom priradeným k dátumu narodenia oslávenkyne.

Darujte svoj čas

Vecné darčeky je niekedy naozaj ťažké trafiť na mieru, aby ste oslávenca potešili. Prečo však nedarovať napríklad svoj čas? Ponúknite, že pomôžete vyvenčiť psa, postrážite deti, či pokosíte trávnik. Ak ovládate niečo špeciálne, môžete darovať aj svoje iné služby ako napr. masáž, farbenie či strih vlasov a podobne.

Zážitkové darčeky

Nezabudnuteľný zážitok je často krát lepší ako vec, ktorú nikto nikdy nepoužije. Zamyslite sa čo by oslávenec mohol chcieť vyskúšať a darujte mu takýto zážitok. Zážitkom môže byť všeličo od parašutizmu cez cestovanie či virtuálnu realitu.

Darčeky podľa chuti

Originálnym darčekom, ktorý poteší každého je darčeková debna WauBox s páčidlom. Debnu môžete vyberať podľa obľúbených chutí oslávenca. V debnách sa nachádzajú skvelé slané aj sladké pochutiny, ktoré potešia všetkých čo si radi pochutia a tiež fľaša výberového alkoholu. Debny od WauBoxu sú zároveň aj jedinečným zážitkom, nakoľko k nim dostanete aj páčidlo. Drevené veko debny je potrebné vypáčiť a otestovať tak aj svoje sily. K obsahu sa dostanete až po úspešnom vypáčení veka a máte istotu, že bude prekvapení, až do poslednej chvíle.

Darujte pre dobrú vec

Má človek, ktorého chcete obdarovať všetko alebo po ničom netúži a naozaj neviete čím by ste ho potešili? Darujte darček, ktorý podporuje dobrú vec (napr. certifikát o kúpe koralu ktorý zachraňuje morskú biodiverzitu), alebo darujte v jeho mene peniaze na nejakú charitu. Vyberte organizáciu, ktorá podporuje niečo, čo je oslávencovi blízke.