Tipy ako vybrať vianočné darčeky

ako-vybrat-vianocny-darcek

Vianoce by mali byť časom pokoja, odpočinku a radostných stretnutí so všetkými koho máme radi. Rovnako Vianočné darčeky by nemali spôsobovať stres či úzkosť ani tomu kto ich kupuje, ani obdarovanému. Ako vybrať darčeky, z ktorých budú mať všetci radosť? Skúste sa riadiť nasledovnými typmi.

Dávajte darčeky, ktoré pomôžu

Darovať by ste mali veci, či služby ktoré obdarovanému pomôžu a nie vytvoria stres. Môžete pomôcť napríklad nasledovne:

  • Bolesť: Ak viete, že niekoho trápi napr. bolesť chrbtice, darujte mu hodinu u fyzioterapeuta.
  • Čas: Stále zaneprázdneným ľuďom, či súrodencom alebo priateľom s malým dieťaťom doprajte trochu času pre seba. Ponúknite sa, že im postrážite dieťa, či pomôžete navariť alebo vymaľovať. Podľa toho, čo kto potrebuje.
  • Dohodnúť môžete aj iné „vylepšenia“ ako napr. zabezpečiť donášku jedla, objednať opravára, či čokoľvek iné.
  • Dajte si však pozor, aby ste sa nesnažili vyriešiť problém o ktorom daný človek nevie. Naznačiť niekomu darčekom, že niečo nevie by nebolo ideálne.
  • Nedávajte darčeky, ktoré vyžadujú od obdarovaného nejakú jeho akciu. Vám sa môže zdať ako skvelý nápad skok z lietadla, ale obdarovaný nemusí zdieľať rovnaký názor a darček buď vôbec nevyužije alebo pri ňom bude mať nepríjemný pocit. Ideálne nie sú vždy ani poukážky do rôznych obchodov. Daný človek je potom nútený ísť do daného obchodu nakúpiť, aj keď odtiaľ možno nič nechce.
  • Ak viete čo daný človek chce, kúpte mu to. Nepremýšľajte ďalej a nevmýšľajte niečo nasilu len aby to bolo prekvapenie. Darčeky, ktoré si niekto naozaj praje, potešia najviac.

Ako byť dobrým obdarovaným

K tomu, aby pri vzájomnej výmene darčekov bolo veľa radosti môže pomôcť aj ten, kto darček dostáva. Ak chcete do budúcna potešiť všetkých, ktorí vám darčeky kupujú, skúste sa riadiť nasledovným:

  • Nehovorte, že nič nechcete. Radšej popremýšľajte čo naozaj chcete a kľudne to povedzte. Ak neviete v akej cenovej rovine si vybrať darček, môžete dať aj viac návrhov. Prípadne si vytvorte dokument napr. v Google docs, ktorý môžete zdieľať aj s viacerými ľuďmi. Doňho zapíšte všetky veci, ktoré by vás potešili a každý komu pošlete link na dokument si môže vybrať čo vám kúpi.
  • Poďakujte aj keď darček nie je pre vás ideálny. Ak nahlas darček okomentujete ako nevhodný, sklamaný bude aj ten kto darček vyberal a vám to nijak nepomôže.
  • Potešte toho kto vám niečo daruje napríklad aj tak, že pošlete fotku ako danú vec využívate.

Tip na Vianočný darček pre každého

Hľadáte univerzálny vianočný darček, ktorý poteší každého od 18 rokov a je užitočný aj zábavný zároveň? Darujte darčekovú debnu WauBox. Drevená debna plná vynikajúcich pochutín spolu s fľašou kvalitného alkoholu, ktorý si môžete vybrať. Debna nie je zaujímavá len svojim obsahom ale aj tým ako sa otvára. Drevné veko je potrebné vypáčiť, a teda ak chcete mať pod stromčekom darček, ktorý vzdbudí najviac pozornosti, WauBox bude skvelou voľbou.

Alebo ste už ideálny darček vybrali ale chcete prekvapiť originálnym balením? Môžete si objednať aj prázdnu drevenú debnu do ktorej svoj darček uložíte a zaklincujete veko. Debna je doručená aj páčidlom, ktoré potom odovzdáte obdarovanému a o prekvapenie z netradičného balenia aj otvárania darčeku máte postarané.