Vianočné darčeky pre klientov

vianocny-darcek-pre-klientov

Vianočným darčekom klientovi ukážete, že si vašu spoluprácu vážite. Avšak často nie je ľahké nájsť darček, ktorý by klient aj naozaj ocenil. Koľko krát vám prišiel balík a sami ste si hovorili - len aby to nebola ďalšia hlúposť, ktorá skonči v koši alebo hlboko zastrčená niekde v šuflíku.

To, že si nájdete čas na zabezpečenie tých najlepších darčekov pre klientov nielen ukazuje, že vám na nich záleží, ale môže to byť aj šikovný obchodný krok. Klient ocení ak ho potešíte a môže to viesť k viacerým obchodom a lepšej spolupráci v budúcnosti.

Ako vyberať darčeky pre klientov?

Pri klientoch môžete často natrafiť na problém, že ich osobnejšie vôbec nepoznáte a ťažko sa tak odhaduje čo majú radi. Pri výbere darčekov pre klientov by ste mali zvážiť nasledovné:

  • Ako dobre klienta poznáte? Ak máte možnosť klienta trochu spoznať, tak sa o to pokúste a snažte sa aspoň zbežne zistiť čo majú alebo naopak nemajú radi. Ak sa s klientom nebudete baviť len o práci, môže vám to všeobecne pomôcť nadobudnúť bližšie spojenie.
  • Koľko klientov máte a koľkých chcete obdarovať? Vždy odporúčame spísať si zoznam klientov, ktorých chcete potešiť vianočným darčekom. Taktiež sa zamyslite s koľkými ľuďmi v danej spoločnosti spolupracujete. Pošlete jeden darček pre celú firmu či majiteľa alebo chcete potešiť viacerých zamestnancov s ktorými prichádzate do kontaktu?
  • Budete dávať všetkým rovnaký darček, alebo ho budete personalizovať? Personalizované darčeky sú skvelé, avšak ak spolupracujete s väčším množstvom ľudí, je priam nemožné vyberať pre každého iný darček. Ideálne je preto nájsť dar, ktorý rovnako poteší aj rôzne skupiny ľudí.

Tipy na darček pre klientov

Ak hľadáte darček vhodný pre všetky vekové kategórie a tiež pre všetky pohlavia, skúste nasledovné tipy:

Ako vianočné darčeky klientom odovzdať?

Už pri výbere darčekov myslite aj na to, akým spôsobom ich klientom odovzdáte. Máte naplánované osobné stretnutia alebo darčeky pošlete poštou či kuriérom? Myslite na to, že kuriéri aj pošta bývajú pred Vianocami dosť vyťažení, a teda darčeky radšej posielate skôr. Rátajte aj s tým, že niektorí ľudia si berú dovolenku aj pred sviatkami a teda nemusia byť v práci do poslednej chvíle.