Nevhodné darčeky - čomu sa pri výbere radšej vyhnúť?

dat-darcek

Ľudí na ktorých nám záleží sa pri špeciálnych príležitostiach vždy snažíme obdarovať. Čo je však horšie ako na niekoho sviatok zabudnúť? Kúpiť absolútne nevhodný darček. Samozrejme nie vždy musíte vybrať dokonalý darček ale aspoň sa snažte premyslieť, čo by daného človeka potešilo. Je však pár vecí, ktoré sú nevhodným darčekom pre väčšinu ľudí. Pri výbere darčekov sa radšej vyhnite nasledovným:

Domáce zvieratá

Pes, mačka, škrečok či vodná korytnačka? Akokoľvek roztomilo znie nápad s darovaním domáceho zvieratka, je to takmer určite jeden z najnevhodnejších darčekov. O takýto darček sa treba starať a nedá sa vrátiť, vyhodiť ani založiť do poličky. Starostlivosť o zviera je náročná a človek, by sa mal na jeho príchod vopred pripraviť a byť 100% presvedčený, že ho chce a má naňho dostatok času.

Darčeky, ktoré posúvate ďalej

Všetci sme už zrejme niekedy dostali darček, ktorý nás veľmi nepotešil a nenašiel si u nás využitie. Možno vám preto hneď napadne pri najbližšej príležitosti ho posunúť niekomu inému. Nemusí to však byť najlepší nápad. Darček dávame preto, aby potešil. Ak teda chcete niečo takto posunúť ďalej, urobte to len v prípade, keď si naozaj myslíte, že daný človek tú vec aj využije. Tiež si dajte pozor, aby ste neposúvali niečo, čo ste dostali od spoločných známych lebo keby sa na to prišlo, zrejme nikto nebude veľmi nadšený.

Permanentka do fitka

Darčekom, ktorý nemusí potešiť a naopak môže vyslať zlý signál je aj permanentka do fitka. Aj keď vám niekto hovorí ako chce s cvičením začať ale nikdy tak neurobí, zrejme ho nepoteší ak dostane takýto darček. Okrem toho si môže myslieť, že máte pocit, že by mal so sebou niečo robiť. Ak chcete kupovať permanentku naopak niekomu, kto už pravidelne cvičí, nemusí mu vyhovovať fitko, ktoré zvolíte. To či, kde a kedy bude niekto cvičiť nechajte na ich osobnom rozhodnutí.

Oblečenie a parfumy

Oblečenie alebo parfumy nemusia byť vždy zlým darčekom, avšak buďte pri nich obozretní. Pri oblečení môže byť zradná veľkosť aj štýl. Ak kúpite niečo malé, obdarovaný človek sa do toho nezmestí a pri príliš veľkých kúskoch sa zas môže uraziť. Tiež nie každý strih bude sedieť na všetky typy postavy. Parfumy zas obdarovaným nemusia voňať, stavte preto keď tak radšej na klasiku, ktorú viete že používajú.

 

Skvelý darček pre každého je WauBox

Hľadáte presný opak vyššie spomenutých darčekov? Niečo originálne, zábavné a ešte aj praktické? Skúste darčekovú debnu WauBox. Debna plná jedinečných pochutín je vhodná pre mužov aj ženy. Otváranie dreveného veka priloženým páčidlom je zas zábavným zážitkom vďaka ktorému sa na tento darček nezabúda a určite neskončí zabudnutý niekde v kúte.