Ako zabaliť darček?

darcek-pre-zeny

Vymyslieť originálny darček sa vám už podarilo, avšak neviete čo s ním ďalej? Je balenie darčekov pre vás postrachom a nechcete aby pôsobil zanedbaným dojmom? Najmä pri darčekoch rôznych zvláštnych tvarov je niekedy poriadne náročné vymyslieť ako ich zabaliť. Máme pre vás pár tipov ako zabaliť rôzne druhy darčekov.

Mäkké darčeky

Zabaliť knihu, spoločenskú hru, či iný darček v pevnom obale zvyčajne zvládnu aj tí menej zdatní jedinci. Čo však s mäkkými darčekmi ako tričko či ponožky? Pri darčekoch, ktoré sa ohýbajú a nemajú žiadny tvar sa vám pravdepodobne nepodarí vytvoriť presné hrany a lepiacou páskou polepíte všetky možné časti balíčku. To však nevadí. Zakryte nedostatky ďalšími dekoráciami. Previažte cez darček stuhy či čipku a zasuňte pod ňu napríklad vetvičky ihličia, bobule na stonke, pierka, šišky alebo iné dekorácie a pridajte aj menovku. Každý si všimne takéto maličkosti a odvedú pozornosť od nie ideálne zbaleného darčeku.

Nepravidelné darčeky

Na balenie nepravidelných darčekov sú dva tipy. Prvým je využitie celofánu namiesto baliaceho papiera. Celofán jednoduchšie upravíte do rôznych tvarov a nebude sa vám trhať, tak ako papier. Kúpiť ho môžete v rôznych farbách. Zvyčajne je aspoň čiastočne priehľadný, môžete ho teda navrstviť, aby úplne nepresvitalo to, čo má byť prekvapením. Celofán nakoniec previažete mašľou a máte pekne zabalený darček.

Ďalšou možnosťou je asymetrický darček vložiť do krabice. Krabicu vysteliete nastrihaným krepovým papierom alebo drevitou vlnou, aby v nej darček nelietal hore-dole. Krabicu vyzdobte podľa toho, ako sa vám páči. Môžete pokojne recyklovať aj krabice, ktoré máte nevyužité doma. Stačí ak ich oblepíte baliacim papierom alebo pomaľujete a vytvoríte z nich originálne diela. Takýmto spôsobom môžete baliť aj rôzne malé darčeky.

Oválne darčeky

Baliť oválne darčeky tiež nie je zrovna ľahké. Pokúste sa oválne tvary zabaliť ako cukrík, či salónku. Stačí vám odstrihnúť o niečo dlhší kus papiera a následne ho na oboch koncoch previazať stužkou. Tak a máte rýchlo a pekne zabalený darček.

Drevená darčeková debna WauBox

Ak chcete darček, ktorý je zabalený naozaj originálne, ale nechce sa vám s balením strácať čas, siahnite po drevenej darčekovej debni WauBox. Výhodou WauBoxu je krásna drevená debna vďaka ktorej sa nad balením ani nemusíte zamýšľať. Obsah debny zostane tajomstvom až do poslednej chvíle, keďže pri debne nehrozí žiadne presvitanie ani odhalenie darčeka podľa jeho tvaru.

Drevená debna WauBox navyše ukrýva ešte jedno tajomstvo. Debna je zaklincovaná a neotvára sa len obyčajne, roztrhaním baliaceho papiera či vyklopením veka. Súčasťou balenia je páčidlo a na otvorenie drevenej debny je tak potrebné vynaložiť aj nejakú silu. Otváranie takého daru, je teda aj poriadnym zážitkom a zábavou, ktorú si obdarovaný bude určite ešte dlho pamätať.