Ako osláviť narodenie dieťaťa a aký darček sa k oslave hodí?

darcek-narodenie-dietata

Narodenie dieťaťa je veľká vec a páni takúto udalosť vždy radi aj náležite oslávia. Ako si takúto oslavu ozvláštniť? Chcete najnovšieho otecka aj potešiť a kúpiť mu darček na ktorý len tak nezabudne? Máme pre vás skvelý tip.

Oslava pred narodením dieťaťa (baby shower)

Ak chcete stihnúť oslavu ešte aj s budúcou mamičkou, odporúčame spraviť baby shower aspoň pár týždňov pred plánovaným termínom pôrodu. Čo sa na baby shower hodí?

  • Výzdoba - výzdoba býva zvyčajne modrá alebo ružová, prípadne mix týchto dvoch farieb. Ak budúci rodičia prezradili pohlavie bábätka, najčastejšie sa výzdoba prispôsobuje práve tomu, avšak môžete pokojne zvoliť aj iné farby ako napr. obľúbenú farbu rodičov.
  • Hry – na baby shower sa často najmä mamičky hrajú rôzne hry. Môžete vyskúšať napríklad:
    • Vyzdobte oblečenie pre bábätko. Stačí kúpiť niekoľko kusov jednofarebných body pre bábo a farby na textil. Každý tak môže vyrobiť jeden módny kúsok podľa svojich predstáv.
    • Napíšte priania pre mamičku aj bábätko a zalepte ich do obálky, nech si ich otvoria až pri oslave prvých narodenín.
  • Darčeky pre bábo -  na baby shower by nemali chýbať ani darčeky pre bábätko.  Obľúbené u najmä plienky, poskladané do rôznych tvarov (na internete určite nájdete kopu inšpirácií). Plienok nikdy nie je dosť, takže takýmto darčekom určite nič nepokazíte. Kúpiť však môžete aj hračky, oblečenie či akékoľvek vybavenie pre bábo.

Oslava po narodení dieťaťa

Čerstvo po narodení dieťaťa zvyknú oslavovať najmä oteckovia. Tí zvyčajne nepotrebujú na oslavu žiadne veľké prípravy, jednoducho len obvolajú kamarátov, rezervujú podnik a oslava je hotová. Ak chcete nového otecka prekvapiť, kúpte mu darček ktorý ho určite poteší:

Darček k narodeniu dieťaťa pre otecka

Hľadáte niečo, čo sa skvele hodí k oslave narodenia dieťaťa? Prineste čerstvému oteckovi darčekovú debnu WauBox. Nejde o žiadny nudný darčekový kôš. Drevenú debnu WauBox dostane aj s páčidlom a jej otváranie je zážitkom, na ktorý len tak nezabudne. Ak sa mu podarí drevené veko vypáčiť, nájde si vnútri fľašu kvalitného alkoholu, ktorou si rovno môžete pripiť a kvalitné pochutiny. Navyše varenie nepatrí medzi najobľúbenejšie činnosti niektorých mužov, a preto ich mix slaných aj sladkých dobrôt môže potešiť, kým bude žena v pôrodnici.

Debnu môžete vyberať podľa toho čo obľubuje ten, koho idete obdarovať. Na výber sú debny s kvalitnými rumami z celého sveta, s rôznymi druhmi whisky, ale aj s obľúbenými drinkmi slovákov a čechov ako borovička, Fernet, Becherovka a mnohé ďalšie.

Medzi pochutinami sa nájde napríklad vynikajúca jelenia terina – hrubozrnná paštéta z francúzska, baklažánová tapenáda ku ktorej sa hodia aj chlebové plátky a nechýba ani sladké marhuľové chutney či čokoláda.